Intressant bland föreningarna

Vad gör Civilförsvarsförbundets nästan 200 föreningarna några vanliga veckor i december och januari? De utbildar, gör studiebesök, umgås och har trevligt. I denna nyhet tipsar vi om några intressant aktiviteter som skett ute i landet.

 

I slutet av december var det många trevliga jultillställningar som genomfördes, till exempel i Karlshamn där man även passade på att förena nytta med nöje genom att ha en genomgång av  medlemsregistret MAX och hemsidan. Se några trevliga bilder från tillställningen i länken nedan.

Årsavslutning i Karlshamn

 

Civilförsvarsförbundet Malmöhus har som tradition att dela ut ett stipendiat till en gymnasieelev i slutet av varje år. Förra året fick Abdullah stipendiet för sina stora studieframsteg och i år var det Daniels tur att motta stipendiet av distriktsordförande Rolf Nilsson. Läs mer i länken nedan

Årets stipendie

 

Föreningen i Ludvika har startat en grannsamverkan mot Brand och Hjärtstopp. Ett lovordat initiativ som fått stöd av förbundsstyrelsen. Läs mer om projektet på Ludvikas sida.

Grannsamverkan mot brand och hjärtstopp

 

Efter styrelsemötet i Österlen passade man på att göra ett studiebesök utöver det vanliga. 35 meter upp hos Ystads egen säkerhetsvakt tornväktaren Roland Borg fick de deltagande fina vyer över Ystad. Vad gör då egentligen en tornväktare? Läs allt om besöket på Österlens hemsida

Styrelsemöte med studiebesök på hög nivå…

 

Frivilliga resursgrupper är en extra resurs till kommunen när de ordinarie resurserna inte räcker till. I Umeå ska man nu rekrytera fler aktiva till den frivilliga resursgruppen och det första informationsmötet har genomförts.

Informationsmöte FRG

 

Detta och mycket mer hände ute i föreningarna några veckor i december och januari. Vill du ta del av Civilförsvarsförbundets föreningsliv? Bli medlem via länken nedan.

 

 

Bilden är från Karlshamns julfirande.

Vill du bidra till ett säkrare samhälle? Bli medlem