Abdullah fick stipendiat för sina studieframsteg

Den 21 dec kl 12:30 delade Civilförsvarsförbundet Malmöhus ut årets stipendie till Abdullah Almasri 20 år på Bernadottes gymnasiet i Malmö med inriktning mot uniformsyrken. Stipendiet på 1000 kronor delade Civilförsvarsförbundet distrikt Malmöhus ut under högtidliga former vid avslutningen i Pauli Kyrka i centrala Malmö.


Årets stipendiat heter Abdullah Almasri och är 20 år och kommer från Rosengård i Malmö. Han kommer urspungligen från Syrien men kom hit med syster och Mamma år 2008. På denna korta tid har han både lärt sig svenska, och påbörjat utbildning på Bernadotte.

Abdullah tilldelas årets stipendie för att han gjort stora framsteg i sina studier under det gångna året. Adbullah har redan valt yrket och hoppas bli brandman i framtiden.

Med på bilden finns verksamhetsledare i Malmöhus Henrik Lindquist, Britt Sturestam Vice ordförande i distrikt Malmöhus samt Annika Larsson från Malmö stads säkerhet och beredskaps avdelning

Text: Henrik Lindquist