Barnsäkerhet

Sveriges Civilförsvarsförbunds barnsäkerhetsutbildningar vänder sig till barn via föräldrar och andra vuxna som arbetar med barn och barngrupper. Med rätt kunskap är det enkelt att minska olycksrisker och hantera krissituationer. Låt dina barn lära känna Gottfrid, Hembert, Hitta Vilse samt Kattis och Roffe för att på ett roligt, spännande och pedagogiskt sätt lära sig om säkerhet och krishantering.

Ring eller mejla utbildning@civil.se för offert eller mer information.

Vilse och hans vänner

Gottfrid

Gottfrid är en pigg liten krabat som inte är rädd för att ställa de svåra frågorna. Han bor med sin familj i ”3:an”, ett stort lägenhetshus med många olika familjer och lika många äventyr. Sagan om Gottfrid med tillhörande arbetshäfte hjälper vuxna att lyfta de svåra frågorna med barnen. Genom samtalen skapar Gottfrid en grundtrygghet hos barnet och hjälper dem att hitta redskap för att hantera olika svåra situationer.

Läs mer om Gottfrid

Hembert

Hembert är ljuset i mörkret. Vid ett elavbrott är det ingen som vet lika bra som Hembert hur ett mellanmål fixas eller hur man håller värmen när det börjar bli kallt. Med Hembert får barnen lära sig hur man klarar sig vid ett elavbrott genom att testa sig fram och tillämpa en hel del problemlösning.

Läs mer om Hembert

Hitta Vilse

Skogen är det bästa Vilse vet. Trots att han varit där flera gånger förut händer den här gången det som inte får hända. Vilse vet inte längre var han är, han hittar inte hem. Nu måste du hjälpa till att Hitta Vilse! Hitta Vilse lär barnen vad man ska göra om man går vilse och vad du som förälder ska göra om ditt barn går vilse. Hitta Vilse är en av våra mest uppskattade barnutbildningar.

Läs mer om Hitta Vilse

Kattis och Roffe

Syskonen Kattis och Roffe är väldigt olika. Kattis är den kloka som ofta får hjälpa sin olycksdrabbade bror Roffe som på något sätt alltid råkar ut får en olycka. Genom Kattis och Roffe lär sig deltagarna att upptäcka och åtgärda olycksrisker i närmiljön. De lär även deltagarna hur och när man ska larma 112.

Läs mer om Kattis och Roffe