Ny FRG-grundutbildning (torsdagar)

Ett av föreningens viktigaste uppdrag är att rekrytera och utbilda personer till Linköpings FRG, dvs Frivilliga ResursGrupp, som efter en avslutad grundutbildning om 12 x 3 timmar KAN och vid flera tillfällen HAR stöttat kommunen vid olika händelser där de vanliga resurserna riskerar att inte räcka till.

Ett nyfiket gäng kom till informationsmötet den 7 september och träffade FRG-ansvariga tillsammans med företrädare för kommunen (FRGs uppdragsgivare) för att få veta mer och ställa frågor.

Ändring: Efter mötet visade det sig att torsdagar skulle passa bättre för de blivande eleverna varför det beslutades att kursstart flyttas till torsdagar och börjar en vecka senare.

Den 21 september kl 1800 och två månader framåt samt lördagen den 7 oktober kommer höstens grundutbildning hållas och den kan man söka om man är intresserad och är (eller blir) medlem i Civilförsvarsföreningen eller någon annan av Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer.

Läs mer om Linköpings FRG; vad vi gör, förutsättningar och hur DU kan göra skillnad här.

Har Du inte anmält intresse kan Du fortfarande göra det här (via nationella hemsidan) men för att hinna till kursstarten är det klokt att även kontakta FRG-ansvariga direkt. Se slutet av nyhetsartikeln på kommunens hemsida https://www.linkoping.se/nyheter/nyheter/frivilliga-insatser-hjalper-samhallet/