Meningsfullhet

Förbundet har en värdegrund som vi alla jobbar utifrån och som jag hoppas att jag alltid förmedlar i mina möten med olika grupper. Ett av orden som vår värdegrund är uppbyggd runt är Meningsfullhet. Det är ett ord som kan innebära så mycket men som egentligen är så självklart att alla ska känna.

Jag finner meningsfullhet i att få föra det jag lärt mig vidare till andra. Att få vara delaktig i människors utveckling vare sig det gäller ett informationsmöte för 72-timmar, en  Första Hjälpen-kurs eller en övning för Frivillig resursgruppen är ett fantastiskt jobb. Det finns inte ett enda tillfälle där jag gått hem från ett möte där jag inte lärt mig något. Jag hoppas att de som lär mig nya saker känner att jag ger dem meningsfullhet.

Ibland känns det som att just meningsfullhet är något som många människor saknar. Är det samhällets ansvar att se till att alla känner meningsfullhet i det de gör? Ja det är det. Det är vi som utgör samhället men hur ska vi kunna förmedla meningsfullhet till andra?

Vad ger dig meningsfullhet?