Krisberedskapsveckan är här!

Tiden går fort, sommaren är förbi, hösten börjar lysa i vackra färger och ett säkert hösttecken numera är att KRISBEREDSKAPSVECKAN står för dörren!

Linköpings Civilförsvarsförening har flera uppdrag, bl.a. genom instruktörsverksamhet men kanske framförallt som värd och ansvariga för Linköpings FRG dvs kommunens frivilliga resursgrupp.

Många av Civilförsvarsföreningens medlemmar är med i FRG och gör nytta för kommunen tillsammans med personer som är med i någon av de andra frivilliga försvarsorganisationer som vi samarbetar med (t.ex. Bilkåren, Frivilliga Radioorganisationen, Försvarsutbildarna, Röda Korset och Svenska Blå Stjärnan).

Temat för årets krisberedskapsvecka är MAT och FRG kommer informera om olika aspekter runt mat och då kommer flera av våra medlemmar bli engagerade. Pandemin, ett försämrat säkerhetspolitiskt läge, förra årets it-attack mot en butikskedja och klimatförändringarna har aktualiserat behovet av livsmedelsberedskap.

Ses vi kanske på Stora Torget (måndag 26/9 och onsdag 28/9 kl 11-18) eller på Lilla Torget (lördag 1/10 kl 11-15)?

Ta hand om dig själv och folk i din närhet. Preppa för en vecka! DU är en viktig del av Sveriges beredskap!

MSB har samlat viktig information på sidan msb.se/egenberedskap t.ex. detta recept på praktiska wraps https://lastkaj.msb.se/Krisberedskapsveckan/Filmer/Tema MAT SoMe.mp4/Wrap_1x1_SV.mp4