Kommunikatör

Kommunikatör med journalistisk ådra och pr-kompetens

Jag heter Anders J Andersson och är kommunikationsansvarig på Civilförsvarsförbundet. Arbetsbelastningen är hög och jag söker en kollega, en kommunikatör med journalistisk ådra och pr-kompetens. Tjänsten vänder sig till dig som har intresse av att arbeta med en bredd av uppgifter inom kommunikationsområdet och ger dig samtidigt möjlighet att utvecklas för din fortsatta karriär.

 

Arbetsuppgifter

Kommunikationsenheten finns placerad centralt på kansliet i Solna. Till grund för verksamheten ligger en kommunikationsplan. Kommunikation i våra olika kanaler är en framträdande uppgift. Det inbegriper att vara aktiva i sociala medier, producera medlemstidningen med fyra utgåvor på papper, ett digitalt nyhetsbrev med sex utgåvor samt regelbunden publicering på hemsidan civil.se. Utöver detta sker framställning av foldrar, kampanjer, pressmeddelanden, debattartiklar, annonser med mera.

Kommunikationsavdelningen består av två tjänster där kommunikationsansvarig leder enheten. Enheten fungerar som en inhouse-byrå främst till centralt planerade aktiviteter men även som direkt stöd till övriga organisationen. Mycket produceras direkt på enheten men det förekommer att produktion köps in från externa leverantörer.

 

Kompetenskrav

Du är en rutinerad skribent som gillar ordbruk, kan redigera och har känsla för design (även om du inte är AD), kvalitetstänkande/noggrann, omvärldsintresserad och förmåga att ta egna initiativ inom de uppsatta ramarna. Du tänker pr och marknadsföring i det mesta du tar i. Du talar och skriver svenska flytande och har bra kunskaper i engelska. Ditt engagemang och din vilja att göra ett bra jobb som du kan vara stolt över är värdefullt. Du är också flexibel till din läggning, kreativ, ordningsam, serviceinriktad, har social kompetens och kan anpassa dig till förändringar i organisationen. Utöver detta bör du ha följande kompetenser:

Meriterande är eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning, erfarenhet av InDesign, Photoshop, Illustrator, WordPress, HTML, PHP, Office-paketet, Google Analytics, sociala medier samt allmänt datorintresse. Du har B-körkort.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat under sex månader med möjlighet till förlängning. Tillträde under augusti 2014.

 

Ansökan och mer information

Ansök senast 22 juni 2014. Lägg fokus på din CV och vilka uppgifter eller erfarenheter samt utbildning som du har sedan tidigare. Bedöm även din kunskapsnivå för InDesign, Photoshop etcetera. I ditt personliga brev kan du nämna ett eller ett par projekt/artiklar/uppdrag etcetera som du är extra stolt över och varför. Frågor (allmänna frågor söker du svaren på i första hand på hemsidan civil.se) besvaras av kommunikationsansvarig Anders J Andersson via e-post anders.j.andersson@civil.se eller telefon 070-540 15 65. Rekryteringsprocessen påbörjas nu men kommer att slutföras under augusti. Skicka din ansökan till info@civil.se.

Övrig information om Civilförsvarsförbundet som arbetsplats samt övriga ledig jobb: Lediga jobb