Lägervistelse för vinnande fjärdeklassen

Den 26–27 oktober 2021 höll vi läger för fjärdeklassen som vunnit vår utmaning ”När allt blev tyst och mörkt”. Det var Prismaskolan i Mariestad, med 45 elever, som vann med sin planering av krisberedskapslåda och tillhörande tankeverksamhet.

Priset var en lägervistelse på Flämslätt Stifts- och kursgård i Västra Götaland. Lägrets tema var hemberedskap och hemberedskap i utemiljö. På ett lekfullt sätt genomfördes aktiviteter som mingelbingo om säkerhet, eldkunskap och utomhusmemory. Vi körde också en tipsrunda om vattensäkerhet då vi hade nära till en sjö. På kvällen fick eleverna förbereda för matlagning utomhus i mörkret och de fick en djupare inblick i hur sakerna i en krisberedskapslåda kan användas. Resultatet blev kycklingtacos med tillbehör.

Lägret avslutades med en stor lapplek. Flera av deltagarna tog ett dopp i sjön innan det var dags för den avslutande lunchen och hemfärd till skolan.

Elever och lärare visade prov på stor kunskap om både praktiska och teoretiska moment och de deltog med stor iver, energi och engagemang!