MSB hyllar frivilliginsatser

Vid myndigheternas presskonferens om coronapandemin den 8 oktober, passade MSB:s kommunikationsdirektör Morgan Olofsson på att tacka alla frivilliga för insatser under coronapandemin.

Morgan Olofsson nämner FRG, Frivilliga Resursgruppen, som en viktig resurs som gjort det möjligt för riskgrupper att kunna stanna hemma och undvika smittan. Han lyfter de cirka 30 000 mat- och medicinleveranser som gjorts av frivilliga krafter till gagn för personer i riskgrupper. Och konstaterar avslutningsvis att ”tillsammans” är nyckelordet för att lösa denna och andra kriser; att myndigheter, frivilliga och näringslivet tillsammans är en del av lösningen att hålla i, hålla ut, tvätta händerna, hålla avstånd och att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom!

Lyssna på inslaget med Morgan Olofsson, 17:43 in i presskonferensen!