Vellingerapport om inledningen av Håll i Håll ut insatsen

Vi fick ett brev i veckan till Sveriges Civilförsvarsförbund. Det var från en av FRG-pionjärerna i kampanjen Håll i – Håll ut, Susanne Cederschiöld som ville  berätta om en på många sätt spännande lördag i centrala Vellinge med flera givande samtal kring bordet.

 

”Kampen mot covid19 fortsätter och MSB har satt igång en kampanj för att motivera folk nu när hösten är i antågande att fortsätta med de viktiga reglerna: Hålla avstånd, tvätta händerna och använda sunt förnuft.

Lördag morgon 5 september var det första passet utanför Ica Kvantum i Vellinge bemannat av Bengt och mig!

Det var mycket folk i rörelse trots det kyliga vädret och man kände direkt att det var betydligt mindre intresse för att prata om corona än tidigare när vi presenterat krisberedskap.

Folk är hjärtinnerligt trötta på allt vad som berör corona!

Vi mötte många olika reaktioner, allt ifrån att de gett upp till en person som inte ens visste VAD Corona var! Man undrar var hen har hållit hus?

Men vi hade många givande samtal och folk plockade på sig armband, måttband och våtservetter! Några tog även hem till mor- och farföräldrar.

Och majoriteten verkade positiv och ta det på rätt sätt och ha inställningen att kämpa på, det här SKA vi klara!

Jag tycker också att mötena med folk överlag genomsyrades av att man fortsätter att vara noga med att ta hänsyn och använda de skyddsåtgärder som står till buds men samtidigt inte glömma att LEVA! Försöka göra trevliga saker och träffa vänner! Det finns ju så många utomhusaktiviteter och människan är uppfinningsrik! Vi bor ju trots allt i härliga Skåne där vintern sällan är alltför hård! Hittills har vi ju haft vår och sommar men snart blir det mörkare och kallare och oron finns nog lite till mans för att bli för isolerade! Men alla var rörande överens om att de som det verkligen är tufft för är de gamla ,isolerade i sina äldreboenden och att där måste ske en förändring och lätta på restriktionerna!

Kändes trots allt som en givande dag och förhoppningsvis lyckades vi bryta slentrianen och få folk att vakna till och inte glömma: HÅLL AVSTÅND och TVÄTTA HÄNDERNA!!!”