Alfrida och sommarhettan gör oss krismedvetna

Osäkerheten i världen, sommarens hetta och nu stormen Alfrida gör allt fler medvetna om sårbarheten.

Alfrida har visat på vår sårbarhet, fortfarande flera dagar efter stormen är tusentals människor utan el, värme, telefon och vatten.

– Många tänker ”oj, vad det kan hända saker fort” och medvetenheten ökar. Men det är tråkigt att det ska behövas, säger Gunilla Nordgren, styrelseordförande i Civilförsvarsförbundet. Vi behöver ett civilförsvar, inte bara kanoner och flygplan. Det behövs också utbildning av frivilliga, som kan hjälpa till i olika slag av nödsituationer, som nu vid stormen. Då öppnas bland annat skolor för att äldre ska kunna bo där, och det är vi som utbildar dessa frivilliga.

Läs mer i artiklen – klicka på bilden:

artikel-aftonbladet-intervju-med-gunilla