Ny tf generalsekreterare för Civilförsvarsförbundet från den 1 januari 2019

Vi välkomnar nu Tomas Warberg som tar över som tillförordnad generalsekreterare efter Jan Alsander, som den 1 januari har gått i pension.

tomas-warberg-komprimerad-2

Tomas Warberg har varit aktiv inom frivilligorganisationer i många år och även inom ungdomsverksamheten.
Hans huvudsakliga arbete har varit inom ambulanssjukvård och psykiatrin med totalt 25 år i landstinget, samt har även jobbat vid SOS Alarm som operatör och funktionschef.

Han kommer från Civilförsvarsförbundets styrelse som ledamot och har varit FRG-ansvarig samt distriktsordförande.

 

Tomas: – ”Jag blev mycket glad och såklart hedrad när förbundsstyrelsen ställde frågan om jag ville ta över arbetet som ny generalsekreterare när Jan Alsander nu går i pension. I detta förbund finns en otrolig vilja att hjälpa. Vi har en hög kompetens i våra aktiva medlemmar. Det ska bli spännande att vara en del i utvecklingen av det nya totalförsvaret och utbilda människor i krisberedskap”.


Civilförsvarsförbundet arbetar på frivillig och ideell grund för att skapa medvetenhet om de hot och risker som finns i vardagen. Vi arbetar också för att förbättra förmågan att klara kriser i samhället. Detta gör vi genom att utbilda, informera, hjälpa och skapa opinion. Samverkan sker med kommuner, myndigheter, företag och andra samhällsnyttiga verksamheter samt enskilda. Förbundet, en av Sveriges frivilliga försvarsorganisationer, grundades 1937 och har cirka 16 500 medlemmar i hela landet. civil.se