4 juli – Följ Anette som ska klara sig i en vecka utan el och vatten!

Hur är det att sitta ensam i en lägenhet utan ström och vatten i 7 dagar?

Det tänker Anette Staaf, rådgivare i hemberedskap, från Civilförsvarsförbundet, ta reda på.

Försvarsberedningen föreslog i sin rapport Motståndskraft att civilbefolkningen bör klara sig själva i en vecka i händelse av kris. Det är en höjning från minst 72 timmar som Civilförsvarsförbundet föreläser om.

Den 4 juli stänger Anette in sig i sin lägenhet där vatten och el kommer att stängas av helt av hyresvärden. Scenariot är en större influensa i samhället som genom personalbrist påverkat all infrastruktur. Stundtals finns det mobiltäckning och genom denna kan Anette skicka upp sina videobloggar som hon spelat in på sin telefon. Anette får klara sig på vad som finns hemma och i hennes krislåda för att lösa alla grundbehov.

Följ med Anette på instagram.com/svenssonprepper när hon videobloggar om sina upplevelser av matlagning, att sköta praktisk hygien och vad man gör med sin tid i en lägenhet utan ström. Och läs mer på: envecka.civilvastra.se/