Krisberedskapsveckan 2018

På flera platser runt om i landet har Civilförsvarsförbundet aktiviteter under denna vecka. Vi var på Medborgarplatsen i Stockholm i onsdags. Lyssna också på generalsekreterare Jan Alsander i Rockhyllan 96, och SR, Radio Sweden.

Collage 30 maj 18

Vi var på plats i Stockholm på Medborgarplatsen för att informera allmänheten om hemberedskap, säkerhet och broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” och barnen fick lära sig om hemberedskap genom Hembert.
Justitieminister Morgan Johansson kom på besök och fick lära sig om hemberedskap och produkter som är nyttiga att ha hemma.

Foton: Jonna NG Söderlund

 

Jan Alsander med i SR, Radio Sweden, 30 maj 2018

 

jan-a-beredskapsevent-30-maj-18-foto-radio-sweden

Jan Alsander, director general of the Swedish Civil Protection Association educate passersby about things to have on hand in case of crisis, like a stove that doesn’t require electricity, a transistor radio that doesn’t require batteries, and hand sanitizer.”

Credit: Brett Ascarelli / Radio Sweden

Lyssna här!

 

 

Jan Alsander med i poden Rockhyllan 96 – Överlevaren 31 maj 2018

 

bild-rockhyllan-96-poden

”Förberedelse är ALLT! Att packa det mest väsentliga inför en festival kan vara livsavgörande. Vad krävs det för att du skall överleva 72 timmar helt oberoende av någon annan? En crocodile dundee kniv för att bre frukostmackan? En eldkastare för att göra eld? Bamseplåster? Har du inte koll på läget?
 Lyckligtvis har vi överlevnadsexperten Jan Alsander, Generalsekreterare på Civilförsvarsförbundet, som lär dig om hur du möter festivalsommarens alla utmaningar…och lite till. Hur tvättar du din bandtröja utan tillgång till tvättmedel? Vad tillagar du bäst från skogen när du inte vill handla i vildsvinskebab i hångelsås (läs vitlök) på området? Var förberedd på att bli förberedd!” Lyssna här!

______________________________________________________________

Se våra aktiviteter på följande sida: https://civil.se/krisberedskapsveckan/