Tack alla ni som skickade in sedlar

Civilförsvarsförbundets insamling av utgångna sedlar gav 2 560 kr. Cirka 30 personer har skickat in. Yngst var Ebba, nio år, som skickade in en 50-lapp. Tack Ebba! Och tack också alla ni andra som skickat in. Vi har fått kuvert från bland annat ett bibliotek och från polisen med pengar i. En del har nog skickat vad de hittat i byrålådan, andra kanske till och med har hört med kollegorna på jobbet. Några har skrivit med lite äldre och vacker skrivstil. De flesta är anonyma. STORT TACK till er alla. Nu skickar vi pengarna till Riksbanken för inlösen och sedan blir de ett bidrag till Civilförsvarsförbundets verksamhet.

Vi passar samtidigt på att avsluta insamlingen. Riksbanken löser in dem därför att vi nyligen har haft 90-konto men om vi ska fortsätta så måste vi lämna namn och adress på alla gåvogivare. Riksbanken hänvisar till penningtvättslagen. Så är lagen skriven sedan kan man tycka vad man vill om det.

PS! Glöm inte att sedlarna 100 och 500 kr samt alla mynt utom 10-kronan blir ogiltiga efter den 30 juni 2017. Passa på att shoppa loss på Pressbyrån, 7-Eleven och i andra butiker som fortfarande är serviceminded och accepterar svenska mynt och sedlar som betalningsmedel.

Foto: Anders J Andersson