Vart tionde hem saknar fungerande brandvarnare

– I Sverige inträffar det ungefär 6 000 bostadsbränder varje år, varav många under december och januari. De flesta hushåll har en brandvarnare, men i vart tionde hem fungerar den inte. För att fler ska testa sin brandvarnare regelbundet vill vi att så många som möjligt ska registrera sig på vår SMS-tjänst, säger Anders Lundberg, brandingenjör på MSB.

MSB:s SMS-tjänst skickar påminnelser om att testa brandvarnarna i hemmet. I samband med Brandvarnarens dag 1 december startar MSB en tävling för att få fler att registrera sig i SMS-tjänsten. Värvningstävlingen pågår 1 december till 15 december. Den som värvar flest prenumeranter till SMS-tjänsten vinner en dags praktik på en brandstation alternativt en iPad.

Mer information om SMS-tjänsten och tävlingen finns på följande länk: www.skyddadigmotbrand.se. Information om tävlingen kommer upp från och med 1 december.

Foto: Farek Ates