Åsa Helldén Ruocco ny generalsekreterare

Från oktober är Åsa Helldén Ruocco ny generalsekreterare i Civilförsvarsförbundet. Åsa har stor erfarenhet av ledarskap och kommunikation och kommer närmast från Gullers Grupp.

– Jag är väldigt glad över att en så kompetent och erfaren person som Åsa Helldén Ruocco nu tar över som generalsekreterare för Civilförsvarsförbundet. Inte minst hennes kommunikativa erfarenhet och förmåga är av stort värde för förbundets fortsatta utveckling, säger förbundsordförande Sven Lindgren.

Åsa Helldén Ruocco kommer närmast från en tjänst som kommunikationskonsult på Gullers Grupp. Innan dess har hon drivit kommunikationsbyrå och arbetat mot kommuner, landsting och myndigheter. Hon har haft ledande roller inom offentlig sektor men också inom det privata näringslivet, bland annat försvars- och säkerhetsföretaget Saab. Under tre år var hon även adjungerad professor vid Mittuniversitet.

– Jag är glad och hedrad över uppdraget. Civilförsvarsförbundet har en lång historia, gedigen kunskap från skarpa lägen och är känns väl rustat för framtiden i ett osäkert världsläge. Det känns spännande att ta över och jag ser mycket att bygga vidare på, säger Åsa Helldén Ruocco.

Hon kommer att prioritera att bygga relationer med uppdragsgivare och myndigheter, att locka fler medlemmar och rusta medborgarna samt åstadkomma en kostnadseffektiv verksamhet.

Åsa Helldén Ruocco efterträder Anders M. Johansson som gick i pension efter 20 år.