Säpo utreder nytt terrorhot mot Sverige

Flera medier rapporterar i dag att närmare ett tio-tal terrorister från terrorsekten Daesh/Isis har tagit sig in i Sverige. Därför ska Säpo och Polisens nationella operativa avdelning gått in i så kallat stabsläge vilket säkerhetspolisen och polisen av naturliga skäl inte kommenterar. Eventuellt ska terroristerna ha Stockholm som mål för attacker.

Polisen i Stockholm har tagit beslut om en så kallad ”särskild händelse”. En sådan kan vara större idrottsevenemang eller firandet av Kungens 70-årsdag nu i veckan. Polisen har kallat till samrådsmöte med flera myndigheter och kommuner i stockholmsregionen samt med SL.

Enligt siffror från Säpo, som Sveriges Radio refererar till, har 300 personer åkt till Syrien för att kriga varav 130 hittills har återvänt till Sverige. För Säpo är dessa personer högintressanta eftersom de kan utgöra ett hot mot Sverige.

Bilden: Sveriges förste självmordsbombare slog till i centrala Stockholm 2010. Dessbättre blev ingen annan skadad än terroristen.