Och årets svensk är…

Tidningen Fokus, som axlat nyhetsprogrammet Rapports mantel att utse ”Årets svensk” har i år utsett alla volontärer. Så här skriver tidningen Fokus i sin motivering:

»Till alla de svenskar som gör insatser för att välkomna människor på flykt. Till dem som motverkar segregation och gör det möjligt för nya och gamla svenskar att mötas. Årets svensk sparkar en boll till någon som talar ett annat språk, dukar en extra tallrik på matbordet eller står beredd med en filt på perrongen. I år går utmärkelsen Årets svensk till Volontären.«

– 2015 har varit ett exceptionellt år med miljontals människor på flykt. När det som bäst behövdes klev de goda krafterna fram och välkomnade de som kom hit. Därför känns det självklart att uppmärksamma och prisa de som agerat som volontärer, säger Anna Körnung, ordförande för årets jury, till tidningen Fokus.

 

Foto: Mark Geralds/Flickr