Civilförsvarsförbundet engagerat i flyktingmottagandet

Rapporter kommer nu in från olika delar av landet där lokalföreningar i Civilförsvarsförbundet på olika sätt engagerat sig i flyktingmottagandet. Flyktingkrisen är en möjlighet för Civilförsvarsförbundet att visa upp vilken potential förbundet har. På vissa håll har engagemanget kanaliserats genom FRG och på andra håll direkt genom lokalföreningen. När det gäller FRG går som alltid kommunens önskemål först. Men kunskaperna sitter i oavsett om FRG-västen är på eller inte och för er som inte är med i FRG finns föreningsengagemanget i ryggraden tillsammans med egna kompetenser inom skilda områden. En god medmänniska kan alla alltid vara. I det läge som nu är behövs den strukturerade frivilligheten i högsta grad. Vi kan hjälpa till på många olika sätt genom att dela ut mat, ordna boenden, ordna och leda stab eller besöka flyktingmottagningar och bli den första kontakten med det svenska samhället. I Civilförsvarsförbundet finns människor med både och hjärta och kompetens. Dessa egenskaper behövs idag. Hur kan ert distrikt eller er lokalförening hjälpa till i detta viktiga arbete?

 

Bildtext: Krig och elände driver människor från att lämna sin hembygd och söka sig till säkrare platser. Här flyktingar på Gare de Lyon, Paris under första världskriget. Foto: Library of Congress, USA