Flyktingsituationen uppmärksammas i SvD

Svenska Dagbladet har beslutat att lyfta allt material på nyhetsplats i söndagens utgåva. I stället ägnar man platsen åt flyktingsituationen i Europa. Det som fick redaktionen att göra ett omtag av söndags-tidningen var den makabra bilden på den tre-åringe syriske pojken Alan (även kallad Aylan) som i röd tröja och blå kortbyxor hittades drunknad längs stranden. Hans familj hade försökt ta sig vidare från Turkiet till Grekland men gummibåten sjönk och bara pappan lyckades simma iland i mörkret. De två barnen och frun drunknade.

Berätta gärna om vilka aktiviteter er lokalförening eller ert distrikt gör för att hjälpa de flyktingar som kommit till Sverige att etablera sig. Skicka mejl och eventuella bilder till red@civil.se så kommer vi att uppmärksamma er insats längre fram, vilket också kan tjäna som inspiration för fler.