Vilsecentralen ett viktigt inslag på Noliamässan

Med sex stycken hallar, stora ytor och cirka 100.000 besökare är det inte särskilt svårt att förstå att ett barn lätt kan gå vilse. Noliamässan i Umeå är just avslutad och för nionde året i rad fanns Civilförsvarsförbundet på plats med en Vilsecentral för att förebygga och agera om barn går vilse på området.

Det är 38 funktionärer från Civilförsvarsförbundet Västerbotten som under 9 dagar har ställt upp på att bemanna Vilsecentralen på Stora Nolia i Umeå. Ett viktigt uppdrag då många barn faktiskt går vilse.

– Det är en hel del som går vilse, speciellt på helgerna när det är mycket folk och mer barnfamiljer, säger Carina Wiro till P4 Västerbotten Sveriges Radio

Lyssna när Carina Wiro, Rune Erngrund och Lars Blomqvist blir intervjuade angående Vilsecentralen på Stora Nolia via spelaren nedan.

 

Text: Joel Sundberg
Foto: Carina Wiro