Ny Hitta Vilse stig vid Öxnegården

Det bedrivs redan olika typer av naturverksamhet för barn utanför Huskvarna, vid Öxnegården, i friluftsfrämjandets regi. Nu är det dags att utöka aktivitetsparken med bland annat en Hitta Vilse stig skriver jnytt.se

Hitta Vilse stigen syftar till att lära barn hur de ska göra om det går vilse i skogen. Med hjälp av stigen lär sig barnen tillsammans med Vilse vad de ska göra för att klara sig och öka chansen att bli hittade välbehållna om de går vilse i skogen. Stigen är tänkt att invigas i samband med Öxnegårdsdagen som infaller den 13 september.

Civilförsvarsförbundets lokalföreningar har på ett flertal ställen runt om i landet bidragit till att Hitta Vilse stigar satts upp för att kunna erbjuda en populär och nyttig utbildning för barn. Hitta Vilse är nämligen en av Civilförsvarsförbundets populäraste barnutbildningar.

Läs hela artikeln på jnytt.se

Läs mer om våra barnutbildningar

Kolla in var din närmsta Hitta Vilse stig finns här (PDF)

Text: Joel Sundberg