Vattenläcka i Karlstad

Runt 20.000 personer var på måndagsförmiddagen utan vatten på grund av en vattenläcka i Karlstad. På flera håll är vattnet nu tillbaka.

En vattenläcka upptäcktes i området Eriksberg norr om E18 i Karlstad under måndagsmorgonen. Flera stadsdelar i dess omnejd blev utan vatten och kommunens beredskapsenhet var snabbt på plats för att få igång vattnet igen. Ett antal vattentankar placerades ut vid Hultbergsskolan, Våxnäs centrum och Stora torget. Hur många som drabbades av vattenläckan var på måndagsförmiddagen oklart men sannolikt runt 20.000 abonnenter.

– Vi har lokaliserat var den skadade vattenledningen finns och påbörjat lagningsarbetet. Vattnet beräknas vara tillbaka under dagen, därför ställer vi redan nu ut tankbilar så att Karlstadsborna kan få vatten, uppgav Per-Anders Bergman, utvecklingschef, i ett pressmeddelande under morgonen.

Efter lunch meddelade kommunen att vattnet nu är igång då man lett om vattnet. Orsaken till problemet var en läcka på en huvudvattenledning från Sörmon. På flera håll rapporteras det om att vattnet kan se missfärgat ut till en början på grund av järnpartiklar som lossnar från vattenrören. Detta är inte farligt och ska försvinna om du spolar en stund. Det finns ingen anledning till att koka vattnet.