Trygghetstelefon nu i Örebro

Örebro kommun satsar på att bli en tryggare kommun. Ikväll kan personer som känner sig otrygga i Örebro ringa till Trygghetstelefonen som bemannas av frivilliga från Missing people.

En trygghetstelefon ska bidra till en tryggare miljö i Örebro kommun. Telefonlinjen är öppen från och med ikväll och planen är att linjen ska hållas öppen för samtal fredag- och lördagskvällar. Linjen ska finnas till för de som känner sig otrygga i utomhusmiljö men fungerar inte som ett larmnummer utan som ”en vän i luren”. Även teckenspråkiga kan chatta med dem via Skype, något som Sören Svensson från Örebro brottsförebyggande råd är mycket nöjd med.

– Jag är speciellt nöjd med att även döva och hörselskadade kan få kontakt med trygghetstelefonen via chattfunktionen, säger han till SVT.

Satsningen bakom Trygghetstelefonen kommer ifrån Örebro brottsförebyggande råd och Missing people som kommer att bemanna telefonlinjen. Trygghetstelefonen är öppen fredagar och lördagar klockan 23–03, samt vid skolavslutningar, studentexamen, nyårsafton och valborgsmässoafton.

Numret till trygghetstelefonen är: 019-213100.

Via Skype: trygghetstelefonen.orebro

Se en film om hur Trygghetstelefonen fungerar