Hög säkerhet i Stockholm

Stockholm är den säkraste staden i Europa och fjärde säkraste staden i världen. Det visar en rapport från analysföretaget The Economist Intelligence Unit som har listat den relativa säkerhetsnivån i 50 av världens ledande städer.

Säkerhetsläget i Stockholm är mycket högt. Det hävdar analysföretaget The Economist Intelligence Unit som även är knutet till den mer välkända tidskriften The Economist. ”The Safe Cities Index 2015” har rankat säkerhetsnivån i 50 ledande städer och arbetat utifrån fyra kategorier: digital säkerhet, hälsoskydd, säkerhetsinfrastruktur och personlig säkerhet.

Stockholm är på fjärde plats totalt och i Europa är staden etta följt av Amsterdam och Zurich. När det gäller digital säkerhet är Stockholm på sjunde plats efter bland annat New York, Hongkong, och Los Angeles. På hälsoskyddsområdet är Stockholm på tionde plats. När det gäller säkerhetsinfrastruktur är Stockholm bara på plats 21. På området personlig säkerhet ser det dock bättre ut. Där är Stockholm på plats fyra och därmed den enda icke-asiatiska staden i topp fem. Tokyo rankas som den säkraste staden i världen följt av Singapore och Osaka. De osäkraste städerna listas som Ho Chi Minh, Tehran och Jakarta.

 Läs mer om rapporten här.

Foto: J.A Alcaide 2010 www.flickr.com