Stor bussolycka i Tranemo

En buss körde av vägen i Tranemo, en person har avlidit och flera personer klämdes fast. Säkerhetsbälte kan ha räddat flera personer.

En allvarlig bussolycka inträffade i morse i Tranemo på riksväg 27. En buss med 57 passagerare på väg till Köpenhamn kom över på fel sida av vägen och hamnade i diket. Flera passagerare klämdes fast och föraren skadades svårt. En person ska ha omkommit och nio skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Många av dem som befann sig på bussen hamnade i chock och oron och nedstämdheten hänger nu tungt över människorna i den lilla staden Tranemo.

– Många är i chock. Det här är en plats där alla känner alla, säger Anna-Clara Ringnes, informationsansvarig i kommunen till DN.

Eva Carlberg var en av passagerarna. Hon var på väg till Köpenhamn tillsammans med sin syster. Hennes syster klämdes fast och fördes sedan till sjukhus i Borås med frakturer. Hon själv klarade sig utan svårare skador, säkerhetsbältet kan vara en orsak.
– De som satt på andra sidan hade inte spänt fast säkerhetsbältena så de åkte ju av sätena, berättar hon till GT.
Sjukhuset i Borås försatte i så kallat förstärkningsläge. Ansvariga vid sjukhuset säger enligt Borås Tidning att man inte ha varit med om ett liknande läge sedan den stora hotellbranden i Borås 1978. Sjukhuset bekräftar att fem av de skadade har opererats. 
Foto:Håkan Nilsson 2009 www.flickr.com