Stor verkstadsbrand i Göteborg

En verkstadsbrand härjar på Ringön i Göteborg. Ett fyrtiotal brandmän från flera olika brandstationer har sedan tidig morgon arbetat tillsammans för att släcka branden. 

En kraftig brand bröt ut tidigt på måndagsmorgonen i en verkstadslokal på Ringön i Göteborg. Branden spreds snabbt till en intilliggande lagerlokal i närheten av Gotenius varv. Efter två timmars släckningsarbete steg fortfarande tjock svart rök från byggnaden. Tre timmar efter brandens uppkomst var risken för spridning fortfarande stor. Ett fyrtiotal brandmän från sex brandstationer arbetar tillsammans på platsen.

– Det är en allvarlig brand. Släckningsarbetet kommer att pågå hela dagen och säkert hela natten också, säger Petter Backlund, insatschef på räddningstjänsten, till Göteborgs-Posten.

Nu på eftermiddagen ska spridningsrisken vara under kontroll. Enligt polisen finns det inga uppgifter om att någon människa kommit till skada i branden. Orsaken till branden är i dagsläget inte utredd.

 

Foto: Brandbild 08 034, www.flickr.com