FRG larmades till sökuppdrag i Dalarna

Ett larm om en försvunnen kvinna i Skogsbo i Dalarna ledde i fredags till ett stort sökpådrag. Polisen kallade till en början in hundar och helikopter och Frivilliga resursgruppen (FRG) larmades för att delta i sökningen.

Kvinnan ska ha försvunnit natten till fredag efter att hon gått ut och rökt mitt i natten, iklädd morgonrock och tofflor. Under förmiddagen hittade polisen spår, enligt uppgift blod, som gjorde att man meddelade FRG att de inte behövdes i sökarbetet.

– Vi blåste då av vår sökinsats men var redo att rycka in i fall att läget ändrade sig, berättar Lena Sköld, FRG – ansvarig i Alvesta.

Elva timmar senare hittades en kvinnokropp en knapp kilometer från kvinnans hem. Hon hade skador på kroppen som gör att polisen misstänker att hon dödats.

Två män har nu gripits, misstänkta för mord, enligt Dalapolisen. En av männen känner kvinnan sedan tidigare och är från Avestatrakten.

– Vi har ännu inte säkert bekräftat att den döda kvinnan är den kvinna som varit försvunnen. Men vi har goda grunder att tro att det är den kvinnan, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig hos Dalapolisen.

 

Foto: Ruth Simon 2007. www.flickr.com