Intresset för ideellt arbete växer

Sverige tillsammans med USA, Norge och Holland ligger på topp när det kommer till medborgarnas vilja att arbeta ideellt. I Sverige ökar intresset för många olika frivilliga organisationer som verkar för att hjälpa människor. Maria Alsander, verksamhetsledare från Volontärbyrån, besökte i morse TV4 Nyhetsmorgon för att berätta om svenskarnas engagemang för att hjälpa andra.

– Sverige har en stark föreningstradition, över 20 procent av medborgarna är aktiva inom idrottsföreningar och över 15 procent väljer att arbeta ideellt i sociala föreningar. Vi på Volontärbyrån ser hur intresset ökar för att arbeta just ideellt. Det handlar om att bidra till samhället och göra skillnad, sa Maria Alsander under fredagsmorgonen.

Enligt Maria Alsander handlar intresset om att arbeta ideellt om gemenskap och om att ha roligt tillsammans med andra. Att bidra positivt till andra människors situation, att göra skillnad, är något som volontärer ofta uppger som anledning till varför de vill bidra med sin egen tid. Civilförsvarsförbundet hoppas nu att fler ska vilja engagera sig för en ökad trygghet i och utanför hemmet. Sprid gärna information vidare om vad FRG kan göra för nytta i just din kommun.

För att se intervjun med Maria Alsander, följ länken:

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/annika-h%C3%A4lsar-p%C3%A5-elsa-96-som-volont%C3%A4r-varje-vecka-3011162