Snökaos uteblev

Under tisdagskvällen sänktes SMHI sin klass 2-varning som de gått ut med under måndagen. Snökaoset uteblev och nu råder i stället en klass 1-varning i Västerbotten och Västernorrland. Varningen för Jämtland togs bort under måndagskvällen.

I Västernorrland har trafiken gått bättre än väntat.

– I Örnsköldsvik är det snöigt och i Sollefteå har det fallit 10 centimeter snö, men det har inte varit någon riktig rusning. Vi har två konkreta trafikolyckor man kan koppla till vädret på något sätt, säger Martin Södervall, kc-befäl vid Västernorrlandspolisens länskommunikationscentral till SR.

Enligt prognos från SMHI drar snöfallet nu vidare över Finland. Men Sverige kan få hårdare väder på sina håll senare i veckan.

– Det ser ut att komma snöfall kring Vänern och Vättern på torsdag som rör sig norrut. Det är osäkert hur mycket som kommer och själva utbredningen är också osäker, men det kan börja komma lite snöinslag i norra Götaland redan under onsdagskvällen, säger Jonatan Carlsson vid SMHI.