Snöoväder väntas i norra Sverige

SMHI har under tisdagen utfärdat en klass 2-varning med anledning av snöovädret som under tisdagen drar in över Jämtland, Västernorrland och Västerbottens kustland. Under det närmaste dygnet väntas 10-30 centimeter snö i delar av dessa områden. Trafikverket har nu hög beredskap. Förare ombeds att hålla sig på stora vägar och hålla avståndet och hastigheten. De bör även hålla sig informerad om väderleken.

– Bor man där varningen gäller bör man vara extra försiktig och ha god tid på sig när man är ute och kör. Och glöm inte varma kläder, för det kan bli riktigt kallt och blåsigt, säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren.

Under slutet av veckan är snö att vänta även i Götalands inland och även i Svealand. Men på grund av varmare temperaturer kommer den snabbt att försvinna.

Foto: Jens Söderblom www.flickr.com