Camp Lost tio år!

För tionde gången arrangerades Camp Lost av Civilförsvarsförbundet. Årets läger hölls under helgen i Navardalen och bjöd på lärdom, gemenskap och nöje. 

I en vacker dalgång vid Navarsjön i närheten av Älvdalen, anordnades i helgen årets Camp Lost. Under lördagen den 25 oktober slöt deltagare och ledare samman för att vara med på ett späckat läger. I år firade lägret även tio år. Första dagen möttes deltagarna av snöprydda skogskullar som snabbt smälte undan. Vandring, orientering, tipspromenad, HLR-träning och sjukvård fanns på schemat under dagarna fyra. De givna inslagen av kniv, yxa och vatten fanns också med.

Utan rinnande vatten och el, lagades det god mat av många duktiga kockar. Flera av dem blev tilldelade guldtackor. Chans att vinna fler guldtackor fanns under söndagskvällen då man i mörker lekte Jakten på guldtackorna, en populär tävling som även anordnades på Camp Lost 2006. Inga björnar eller vargar syntes i skogarna vid Navarsjön och tur var väl det. Flera, tappra deltagare valde att sova utomhus under vindskydd.

En god gemenskap med gamla och nya inslag bidrog till nöjda deltagare och ledare under årets Camp Lost.

Ett större reportage kommer i Civil´s decembernummer.

DSC_0052

DSC_0079

DSC_0047

 

Navarstugan och Navarsjön. 

 

DSC_0118

IMG_6115

DSC_0027

På tipspromenad och hajk. 

 

IMG_4953 IMG_7666

 

Middag för ett tjugotal.                                   Alla deltagera önskade sig fler guldtackor. 

 

DSC_0117 DSC_0113_01

 

Emma Hansson och Jannike Wåhlberg.                                     Gösta Ljungberg och Ulf Ahlbäck

 

Foto: Cecilia Corfitsen