Gemensamma krafter drog in 23 406 kronor

På olika scener i Västmanland, Uppsala och i Stockholm, drog musiker tillsammans med frivilliginitiativet Släcka Bränder in över 20.000 kronor till de drabbade i branden i Västmanland. 

 

Totalt kom det in 23 406 kronor vid de insamlingsgalor som arrangerades under september månad för de drabbade av skogsbranden i Västmanland och deras hjälpare. Arrangör var frivilliginitiativet Släcka Bränder bestående av fem personer som träffades på Facebook efter ett upprop.

Musiker från runt om i Sverige ställde upp utan ersättning och uppträdde på scener på flera platser i Västmanland, Uppsala och i Stockholm. Flera hotell bidrog med hotellrum för de som rest långväga och fri entré rådde på samtliga 14 spelplatser. Insamlingen sköttes av frivilliga från huvudsakligen Civilförsvarsförbundet.

Totalt uppträdde ett hundratal artister utan ersättning. I Västmanland drogs det in 19 304 kronor, i Uppsala 5178 kronor och i Stockholm 4102 kronor. Den sista helgen av Släcka Bränder avslutades med stå-upp komedi i Uppsala med Ann Gräsberg, Martin Krantz, James McKie, Erik Moberg, Alireza Shokouhi, Rune Sørlie  och Al Pitcher.

Arrangörerna är nöjda med satsningen även om de hade hoppats på större uppslutning och en större insamling. Pengarna kommer nu att gå till de drabbade och dess hjälpare.

 

För mer info om Släcka Bränder:

www.slackabrander.se