Säkerhets- och brandmässa i Älvsjö

Skydd 2014, Nordens största mässa för säkerhet, brand och räddning startar i morgon, tisdag och pågår till och med torsdag den 16 oktober.

Under mässan kan både utställare och besökare mötas och finna inspiration för att tillsammans skapa framtidens mötesplats för säkerhetsbranschen. Parallellt med Skydd arrangerar Stockholmsmässan och branschorganisationen BPS mässan Nordic Safety Expo som har inriktning på personlig skyddsutrustning.

I dagarna tre bjuds det på olika seminarier på flera scener på Stockholmsmässan. Mässan invigs med debatten: ”Är Sverige rustat för morgondagens brott?” och moderator är Robert Aschberg. Paneldeltagare är bland annat Morgan Johansson, (S), justitieminister, Johan Pehrson, (Fp), ledamot och Fp:s rättspolitiske talesperson, Jerzy Sarnecki, Kriminologiska Institutionen, Stockholms Universitet och Björn Eriksson, ordförande Säkerhetsbranschen, före detta Rikspolischef.

Under tisdagen kan besökare bland annat ta del av vilka problem räddningstjänsten kan råka ut för under räddningsinsatser där det finns solpaneler eller lära sig om hur man begränsar sekundärskador vid olyckor. Martin Gill, professor i kriminologi och författare av boken ” Handbook of Security” gästar under onsdagen då besökare också kan ta del av föreläsningen ”Med livet som insats i arbetet – Långsamt kan vara snabbast, en föreläsning om tidsvinster kontra faror för liv och hälsa.

Magnus Eriksson, projektledare på Stockholmsmässan, ser fram emot invigningen i morgon tisdag.

– I år bjuder vi på ett rikt innehåll som finns tillgängligt för alla. I år satsar vi stort på helhetslösningar. Vi kommer bland annat att ha ett interaktivt, digitalt område där besökare själva kan ta del av olika kunduppdrag, problem och resultat, säger Magnus Eriksson.

 

 

 

Fakta

SKYDD 2014 är en fackmässa och arrangeras 14-16 oktober på Stockholmsmässan, Nordens största mässa inom säkerhet, brand och räddning tillsammans med Nordic Safety Expo, Nordens nya mötesplats för alla verksamma inom personlig skyddsutrustning. Fri entré.

För mer information:

http://www.skydd.net/

Foto: Inhale Kiiz, www.flickr.com