Släcka Bränder bidrog till insamlingen

Totalt kom det in 19.304 kronor vid de insamlingsgalor som arrangerades i fredags och lördags för de drabbade av skogsbranden och deras hjälpare. Arrangör var frivilliginitiativet Släcka Bränder bestående av fem personer som träffades på Facebook efter ett upprop.

Musiker från runt om i Sverige ställde upp utan ersättning och uppträdde på scener på flera platser i Västmanland. Även alla runt om deltog utan ersättning och flera företag ställde upp på olika sätt och sponsrade, bland annat Clarion Hotel med hotellrum för långväga och Loomis med insättning av insamlade pengar till Civilförsvarsförbundets 90-konto. Det var fri entré men alla kunde ge ett frivilligt bidrag. Insamlingen sköttes av frivilliga från huvudsakligen Civilförsvarsförbundet.

Släcka Bränder genomfördes på sex spelplatser och med sju scener (två på Växthuset i Västerås). Totalt uppträdde cirka 200 artister och publiken uppgick till cirka 300 personer. Alla som kom och spelade eller lyssnade var nöjda enligt arrangörerna. Släcka Bränder hade gärna sett att fler hade kommit men hoppas på större uppslutning för konserterna i Stockholm och Uppsala 26 och 27 september. För mer info om spelschemat gå in på www.slackabrander.se och ”kalender”.

Insamlingsresultatet:

Skinnskatteberg 2.901 kronor

Norberg 1.905 kronor

Hallstahammar 4.132 kronor

Västerås (Culturen) 803 kronor

Västerås (Växthuset) 7.533 kronor

Västerås (Domkyrkan) 2.030 kronor

I början av januari 2015 gjordes ytterligare en insättning på 90-kontot från Släcka Bränder på 4.440 kronor.