Risk och sårbarhetsanalys – sammanställning

Hur förberedd är befolkningen på att tillgodose sina grundbehov när ett elavbrott inträffar och hur förberedda är de på att hantera vardagsolyckor? Det var något som vi ville ta reda på när vi förra året lanserade vår egen variant på en risk och sårbarhetsanalys. Nu, ett år senare, har vi sammanställt resultaten.

Att tillgodose grundbehoven vid ett elavbrott är svårt för den som inte är förberedd. Mat, vatten, värme sömn och information är fem grundbehov som vi behöver för att må bra och känna oss trygga. Utan dessa ger det effekt på kropp och psyke efter några timmar.

Totalt har 199 stycken personer över hela landet genomfört vår risk och sårbarhetsanalys. Sammanställningen visar bland annat hur förberedd kvinnor och män anser sig att vara, län för län. För att ta del av resultaten klickar du på nedanstående länk vilket öppnar resultaten i en PDF.

Risk och sårbarhetsanalys – sammanställning 2014

Text: Joel Sundberg