Något är snett när man riskerar livet

Premiären för Allsvenskan gav en bitter eftersmak. En, enligt uppgift, död 43-årig fyrabarnspappa. Brutalt dödsmisshandlad eventuellt efter någon form av ordväxling. Polisen tror att det är en gärningsman. Maskeringsförbud efterlyses. På Svenska Fotbollsförbundets hemsida står det idag att fotbollen är kidnappad av huliganer. Ska det vara risk för liv och lem för att gå på en fotbollsmatch? Ett lag sålde tidigare märken med sloganen ”Hata, hata, hata Göteborg” men drog tillbaks dem efter dödsmisshandeln. Det kändes osmakligt att sälja dem just nu meddelade klubben. Våldstendenserna finns även inom andra idrotter. Vid en hockeymatch skanderade supportrarna i motståndarlaget när en spelare föll omkull ”låt han dö, låt han dö, låt han dö”. Är det dags att förse publiken med rustning (som riddarna hade förr) för att kunna gå på match plus en självförsvarskurs och införa förbud för barn att gå på match? För så här vill vi väl inte ha det?