Omloppslager en välsignelse

När Ryssland gick in i Ukraina funderade nog en och annan på om detta var början till krig i Europa. Vi får hoppas att krisen får en lösning innan det går så långt och att internationell rätt respekteras. Men jag kände i det ögonblicket, bland många andra tankar, en tacksamhet över att en gång ha börjat jobba på Civilförsvarsförbundet. För genom jobbet har jag fått lära mig vikten av att ha reserver hemma i händelse av kris. Vi har vad man skulle kunna kalla ett litet omloppslager. Mjöl och pasta, kött och fisk, konserver samt en grill med lager av kol och tändstickor (tyvärr ingen annan eldstad). Och det frysta vattnet plus en plan för att skaffa nytt vatten (ingen brunn) gör livet lite, lite tryggare i en oroligare värld. Jag hoppas att vår organisation kan fortsätta bidra till att göra livet tryggare för fler.