Wallenbergare på menyn?

Tycker du som jag om Wallenbergare, alltså maträtten? En sådan ska ju enligt upphovsmannen lagas på kalvkött.

Sverige importerar mycket kalvkött från Holland (Nederländerna). De holländska kalvarna föds upp på mjölk för att köttet ska bli ljusare (!). Det leder till att deras immunförsvar slås ut. För att motverka sjukdomar måste kalvarna därför ges antibiotika. Det kan i sin tur ge upphov till antibiotikaresistens och överföring av olämpliga ämnen till den som äter köttet. I Sverige är denna uppfödningsmetod förbjuden. Detta hade jag ingen aning om fram till i onsdags när jag åt lunch med Christina Arosenius, Svenska Blå Stjärnans nationella ordförande.

Du avgör själv vad du äter, men dina val gör skillnad. Även om det känns aningen besvärligt kommer jag att i fortsättningen alltid fråga efter var köttet kommer ifrån, inte bara när jag emellanåt äter Wallenbergare.