Försvarsministern till förbundsstämman

Helgen 12-13 oktober 2013 har Civilförsvarsförbundet förbundsstämma i Stockholm. En enhällig förbundsstyrelse tog i förra veckan de slutliga besluten om 7 propositioner (egna förslag) och svar på inte mindre än 29 motioner till stämman. Någon dag tidigare spikade en enhällig valberedning sina förslag till förbundsstämman. Just nu sätts stämmohandlingarna samman på förbundskansliet för att lämna kansliet på måndag (16/9). Senast 20/9 ska ombuden, lokalföreningarna, distrikten och andra berörda ha tillgång till handlingarna.

I förbundsstämmans inledande skede kommer försvarsminister Karin Enström att gästa oss. Statsrådet kommer att hålla ett anförande och besvarar därefter frågor under en stund. Senast ett statsråd besökte förbundsstämman var i Södertälje år 2005. Även då var försvarsministern en kvinna, Leni Björklund, som nu är förste vice förbundsordförande i Civilförsvarsförbundet.