Färs & Frosta bjuder sina kunder på HLR-utbildning

På Färs & Frosta Sparbank tar man kampen mot hjärtstopp på allvar. Alla kontor har hjärtstartare och medarbetare som är utbildade i Hjärt- lungräddning och nu erbjuder man, genom Civilförsvarsförbundets lokalföreningar, alla sina kunder en kurs i Hjärt- lungräddning. 

Under nästa vecka erbjuds ett 40-tal kurstillfällen runt om i södra och mellersta Skåne och fler än 400 personer har anmält sig.

– Färs & Frosta Sparbanks initiativ är föredömligt och är ett utmärkt exempel på hur ett företag kan bidra till säkerhet och trygghet i samhället, säger Anders M. Johansson, generalsekreterare i Civilförsvarsförbundet.

Färs & Frosta har gjort en medveten satsning kring hjärtstopp och även gett ekonomiska förutsättningar för flera föreningar att köpa in hjärtstartare via sin stiftelse.

– Vi tror att det finns ett behov i samhället av att lära sig Hjärt-lungräddning och vi samarbetar nära föreningslivet i vårt verksamhetsområde för att nå ut. Förhoppningsvis tar många chansen att gå en HLR-kurs när den erbjuds utan kostnad på nära håll, säger Maria Wallinius, Marknadschef på Färs & Frosta Sparbank.

Läs mer om Färs & Frosta’s initiativ på www.fofspar.se/hjarta