Hitta rätt, vandra och överlev – årets Camp Lost.

För vissa innebär höstlovet en utlandsresa eller en lugn vecka med mycket dator och tv-tid. Andra bestämmer sig för att delta på Civilförsvarsförbundets ungdomsläger Camp Lost. Sova utomhus i minusgrader, laga mat över öppen eld och hänga med sköna människor är bara några av sakerna som man får uppleva.

Camp Lost är historiskt ett väldigt populärt ungdomsläger med många deltagare. Detta år var inget undantag och totalt fanns närmare 40 personer på plats (inklusive ledare). Utöver det stora antalet deltagare var kylan den största snackisen.

Då webbplatsen civil.se inte hade någon reporter på plats publicerar vi istället utdrag från lokaltidningarnas rapporteringar.

Dala-Demokraten

För Frida Böling från Stockholm och Astrid Mackegård från Östersud är det första gången de deltar i ett överlevnadsläger. Astrid berättar att hon alltid tyckt att det verkat spännande att lära sig att klara sig ute i naturen. Så här på söndagsförmiddagen är det två-tre minusgrader. Men under natten har det varit ännu kallare. – I början hade jag ganska lite kläder på mig. Det var bara att klä på sig mer, säger hon.

Läs hela artikeln på: http://www.dalademokraten.se/Hedemora/Kallt-pa-Civilforsvarsforbundets-overlevnadslager-/

Sveriges radio

– Ja, det har varit en riktigt tuff helg. Det har varit minusgrader hela tiden och nu i natt har det börjat snöa. Det här är åttonde året i rad vi kör det här lägret och det är samma helg, fyra dagar varje år. Men vi har aldrig haft snö och vi har aldrig haft minusgrader så det här är tuffaste vädret hittills, i särklass. Det säger Jannike Wåhlberg, som är en av arrangörerna och ledarna för lägret.

Läs hela artikeln på: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=5327661

 

Är du intresserad av att delta på ett ungdomsläger? Kolla in ungdomsrådets sida på civil.se. civil.se/ungdomsradet

 

Vill du bidra till ett säkrare samhälle? Bli medlem

 Foto: Carina Wiro
Text: Joel Sundberg