Frivilliga resursgruppen i Falun hjälpte polisen vid eftersök

Under eftermiddagen den 5 oktober anmäldes en person försvunnen i Dalarna. Polisen påbörjade eftersöket men insåg snabbt att de behövde förstärkning. Man kallade då in den frivilliga resursgruppen från Falun som hjälpte till med eftersöket.

På morgonen den 6 oktober åkte ett tjugotal personer från den frivilliga resursgruppen till sökområdet. Väl på plats fick de information från polisinstaschefen om vilka sökområden som gällde och eftersöket börjades. Tillsammans med polisen, orienterar och hemvärnare söktes den försvunna personen under hela dagen och påträffades av en hundpatrull på kvällen.

Polismyndigheten var mycket nöjda över den frivilliga resursgruppen som visade prov på ett stort samhällsengagemang och en näst intill outtröttlig vilja att finna den försvunna personen.

Läs mer om frivilliga resursgrupper på civil.se/frg

Foto: Arkiv

Vill du bidra till ett säkrare samhälle? Bli medlem