Stöd forskningen om hjärtstopp

Under september månad fokuserar Hjärt-Lungfonden på plötsligt hjärtstopp. Att endast 500 av de 10 000 som drabbas av ett plötsligt hjärtstopp överlever är en siffra som vi alla vill ändra på. Hjärt-Lungfonden gör det i år genom att samla in pengar till hjärtstartare.

Förra året delade Hjärt-Lungfonden ut 125 hjärtstartare till taxibilar, sjöräddning och polis. I år ska man samla in pengar till 100 nya hjärtstartare som ska placeras ut på strategiska platser i samhället, till exempel idrottsarenor, gallerior och flygplatser. Man samlar även in pengar till forskningsområden inom hjärtstopp.

Civilförsvarsförbundet jobbar aktivt med att öka överlevnaden vid plötsligt hjärtstopp genom kampanjen Hjärta att hjälpa. Därför uppmanar vi dig att hjälpa oss med målet att fler ska överleva ett plötsligt hjärtstopp genom att stödja Hjärt-Lungfonden.

Klicka på bilden för att komma till Hjärt-lungfondens kampanjsida