Välkommen till nya civil.se

Idag lanserar Civilförsvarsförbundet sin nya hemsida. Den nya hemsidan ska ge dig en bättre översikt om vad som händer i hela förbundet – redan på förstasidan. Men den största förändringen är det inte säkert du har märkt ännu…

Civilförsvarsförbundets nya hemsida har tagits fram under 2011, genomgått tester under början av 2012 och nu äntligen lanserats. Några av anledningarna till att den nya hemsidan togs fram var klagomålen på att det var svårt att hitta på hemsidan, det var svårt att redigera hemsidan och det faktum att föreningarna och medlemmarna hamnade lite i skymundan.

För att råda bot på ”svårt att hitta”-problemet har vi lagt till en sökruta, just ovanför själva sidan (se ovanför Guide till nya civil.se) i en vit ribba som alltid ligger låst i sidans överkant. Med en betydligt bättre sökalgoritm bör du via den hitta exakt det du söker – förutsatt att det finns på vår hemsida.

Den största förändringen ligger i verktyget bakom hemsidan. Ett av de största fokusområdena var att det ska vara enkelt för föreningarna att uppdatera sina sidor och det har vi verkligen lyckats med.

En annan stor förändring är att du som medlem nu kan skapa en användare på hemsidan. Läs mer om det på Guide till nya civil.se

Nu vill vi gärna höra din åsikt om den nya hemsidan, lämna en kommentar nedan eller skicka ett mail till webbred@civil.se så kan vi tillsammans göra hemsidan ännu bättre.