Fler än 1 hjärtstartare varje arbetsdag i fem år

Civilförsvarsförbundet har genom den ideella kampanjen Hjärta att hjälpa direkt medverkat till att 1 500 hjärtstartare förmedlats för placering över stora delar av Sverige. Det innebär fler än en hjärtstartare per arbetsdag under de fem år som kampanjen hittills pågått. Dessutom har Civilförsvarsförbundet medverkat till att hjärtstartare har blivit ett begrepp i åtskilliga människors medvetande. Det finns nu allt fler belägg för att flera av hjärtstartarna använts i skarpa lägen och räddat liv.

Hjärta att hjälpa är ett helt eget initiativ av Civilförsvarsförbundet. Ingen myndighet har bett oss göra detta, vi valde själva att göra det. Ingen myndighet har för övrigt gett oss uppmärksamhet för det Civilförsvarsförbundet gör för ett hjärtsäkrare Sverige, men det har vi inte haft några som helst förväntningar om. Civilförsvarsförbundet utgår oförtrutet från medborgarnas behov.