Västerbotten fick testa den nya webben


Deltagarna på utbildningen i Västerbotten.

Den 12 november genomfördes en första utbildning på nya webben för medlemmar i Västerbotten. Ett 20-tal engagerade medlemmar samlades på Strömbäcks folkhögskola för att få en förhandsvisning på den nya hemsidan och en kortare utbildning i medlemsregistret MAX.

Den nya hemsidan togs emot väl av medlemmarna. Trots att allting inte riktigt fanns på plats fick de en inblick i hur de på ett enkelt sätt kan hålla hemsidan uppdaterad.

Enkelheten i hur man skapar nytt material och hur man redigerar befintligt material var något som sågs som ett stort lyft gentemot den tidigare lösningen.

– Det ska vara enkelt, och där tycker jag att vi tar stora steg med nya webben, säger Joel Sundberg som är webbansvarig och den som höll i utbildningen i Umeå.

Den nya webben kommer man att kunna hålla uppdaterad direkt från sin smartphone vilket skapar förutsättningar för rykande färskt material.

Liknande utbildningsdagar kommer framöver att erbjudas till övriga distrikt för att föreningarna ska kunna jobba optimalt med sina hemsidor.

Text: Joel Sundberg
Foto: Carina Wiro