Hektisk tillvaro för Patrik


Patrik Vuorio under förberedelserna inför Formel 1 förra året.

En hektisk tillvaro förklarar bäst Patrik Vuorios vardag. I två och ett halvt år har han befunnit sig i Förenade Arabemiraten för att starta upp en frivillig struktur som kan hjälpa till vid olyckor och krissituationer. Hittills har över 2,000 utbildats.

Relaterat material


Sanid skickade under 2010 ett insatsteam till Pakistan efter översvämningskatastrofen.


Flertalet frivilliga har rapporterat att de haft användning för sina kunskaper i vardagsolyckor.


Sanid halvårsrapport som pdf


Länk till sidan Utlandsuppdrag


Vill du veta mer? Kontakta Patrik på: patrik.vuorio@civil.se

När Takatof, en frivilligorganisation i Förenade Arabemiraten, skulle hitta en modell för utbildning av frivilliga sökte man över hela världen. Resultatet blev att Civilförsvarsförbundets utbildningar för frivilliga resursgrupper gick på export.

Under de åren som Patrik har befunnit sig i Förenade Arabemiraten har man deltagit på ett flertal evenemang. Förra året deltog man bland annat med 800 frivilliga när VM i Formel 1 hade sin avslutning i Abu Dhabi och FIFA World Cup.

– I år är vi precis på gång in i Formel 1-säsongen som alltid är hektiskt. Annars följs tillvaron av storövningar på storövningar, säger Patrik Vuorio.

Programmet för utbildningen, Sanid, växer kraftigt och efter årsskiftet räknar man med att ha expanderat till alla emirat i Förenade Arabemiraten.

Text: Joel Sundberg