Felicia kan ha räddat liv


Felicia Ljungberg under en övning på lägret Camp Lost

Felicia Ljungberg fick i torsdags prova på att göra Hjärt-lungräddning på riktigt. I en bil utanför Centrumgallerian i Hedemora satt en man helt livlös. Felicia, som är medlem i Civilförsvarsförbundet Hedemora, påbörjade Hjärt- lungräddning och räddade troligtvis mannens liv.

– Nu vet jag säkert att jag inte tvekar i en verklig situation. Det känns också väldigt bra att jag förhoppningsvis lyckades rädda livet på en annan människa, säger Felicia Ljungberg till Dalarnas tidning.

Insatsen visar på att det arbetet Civilförsvarsförbundet gör fungerar och gör skillnad.

– Felicias och hennes kamrats förtjänstfulla ingripande genom en livräddande insats visar hur viktigt det är att det finns en beredskap och förmåga att agera även hos medborgarna i nödsituationer. Självklart är Felicias agerande också ett kvitto till Civilförsvarsförbundet på att det vi arbetar med fungerar i praktiken, att det gör skillnad. Det säger Civilförsvarsförbundets generalsekreterare Anders M. Johansson i en kommentar till hjältedådet.

Hela artikeln om Felicias insats hittar ni på Dalarnas tidningar. Klicka här

Är du intresserad av att lära dig Hjärt- lungräddning? Läs mer